Status vann- og avløpsrenovasjon i Fossheim borettslag

På generalforsamlingen i mai i år ble det vedtatt forprosjektering. Her kommer en liten statusoppdatering fra styret.

OBOS prosjekt har vært på første befaring. De har sett på kjøkken, bad og fellesarealene som inneholder vann- og avløpsrør.

De anbefaler oss foreløpig å gå for alternativ 2 i SINTEF sin rapport – samordnet våtromsrehabilitering med utskifting av alle vann- og avløpsrør. De bekrefter også bekymringen vår for at vi nå er kommet til en tid der det er fare for både flere vannskader og restriksjoner på forsikringsselskapenes velvilje.

Neste fase av dette prosjektet er å gå mer inn i detaljene, og se konkret på hva som må gjøres og hvilke alternativer vi har.
Renovasjon vil kreve tilgang på disse rørene i alle leilighetene. I etterkant vil rommene tilbakestilles i den standen de var før arbeidet, men oppgraderes ihht dagens gjeldende krav og forskrifter.

Styret har også bedt om utredning for at de som ønsker det kan velge å ytteligere oppgradere sine bad i samme prosess, og hva som ev. kan og bør gjøres ut over tilbakeføringen.

Vi er bare på forprosjektering enda, og det skjer ingen store avgjørelser uten generalforsamling (sannsynligvis til våren 2020) – da dette uansett vil kreve låneopptak. Oppstart vil tidligst skje etter at heisene er skiftet – og tidligst i 2021.

Det er nå lurt at ingen andelseiere utfører større rehabilitering av kjøkken og bad, utover nødvendig utskiftning og vedlikehold, da det ikke kan garanteres at dette vil kunne bevares ved en fremtidig rehabilitering.
Mer informasjon vil komme etter hvert som prosjektet skrider frem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s