Brannsikring

På dugnaden i høst ble kottene i korridorene ryddet for avfall som beboere har forsøpla med der inne. Nå er det viktig at vi klarer å holde disse rommene tomme – slik at brannmenn enkelt kan komme til vannkranene der inne. Det er til det beste for alle oss som bor i blokka at de ikke blir hindret!

Det samme gjelder også for korridorene og brannbalkongene. Skulle det begynne å brenne kan det fort bli mørkt og røykfullt i gangene – og ting å snuble i, eller ting som lett gir ekstra flammer vil vi ikke ha stående. Døra til tørrrommene og brannbalkongen skal alltid være ulåst.

Vi bor i en veldig høy blokk som krever at vi hjelper hverandre – også for å forhindre brann. Hold det ryddig, snu brannslokningsapparatet deres, og tren på å springe ned trappene.

Alle leilighetene er utstyrt med minimum to brannvarslere. Disse ble installert i 2017. De har langtidsbatteri og de trengs sannsynligvis ikke skiftes før i 2022. Her er det viktig å merke seg at selv om man satte inn disse i en fellesrunde i blokka, så er det den enkelte andelseiers ansvar å sørge for å vedlikeholde brannsikkerheten i sin leilighet. Brannvarlsere bør testes en gang i året. Blir det trøbbel med de brannvarslerne kan dere ta kontakt med Gowens A/S (www.boligbrann.no) og få dem reparert eller byttet batteri. En del andelseiere har i tillegg «vanlige» brannvarslere. Disse bør man skifte batteri på hvert år – for eksempel nå 1. desember! Samtidig kan du huske å snu pulverapparatet ditt.

Og skulle det begynne å brenne – så møtes vi nede ved Ringes-garasjene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s