Oppdatering på heisprosjektet og korona

Styret er kontinuerlig i dialog med firmaene som renoverer heisene våre. Byggfirmaet som nå har ansvar for betongsagingen har mange menn i karantene, men prioriterer å fortsette arbeidet i vår blokk, pga høyden her.

Firmaene tar helse og sikkerhet både for sine ansatte og sine kunder alvorlig, og følger rådene til myndighetene.

Styret vurderer at det kan bli kritisk for liv og helse om vi går uten heis i en lengre periode – spesielt nå med større risiko for at noen blir syke. Arbeidene bør derfor fortsette så lenge det går.

Vi oppfordrer beboerne til å være varsomme med gammelheisen. Ikke riv i dørene, ikke hopp i heisen og ikke last den for tungt – det øker risikoen for at den stanser. Står heisen så meld fra slik at vi kan bestille service.

I morgen tirsdag stenges heisen mellom 12 og 14, blant annet for å se på de låsene som er trøblete i 17, og 18. etg. Styret oppfordrer alle til å melde inn mangler til styret.fossheim@outlook.com, da det kan være utfordringer vi ikke vet om.

Firmaet som nå snart tar over prosjektet for å installere ny heis får deler fra Europa. Både fabrikker og transport er sterkt påvirket av Korona, og det er umulig å vite hvordan det videre heisarbeidet blir påvirket. Det er derfor viktigere enn noen gang å være varsom med gammelheisen.

Ta trappa – både for egen helse og for å spare heisen.

Styret har også forståelse for at korona-isolat og -karantene gjør støysituasjonen ekstra krevende for alle som bor i blokka. Vi har også forståelse for frustrasjonene, men velger å holde oss til fremdriftsplanen. Dette er siste uka med betong-borring, og etterpå vil det bli en stillere periode. Vi sitter i hjemmekarantene og -isolat nå for å forhindre og forsinke spredningen av smitte – men det betyr også at det kan være andre som kommer i samme posisjon senere. Vi vet ikke hvor lenge korona-situasjonen vil vare, og vi vet ikke hvilke utfordringer firmaene vil møte senere. Vi ønsker å gjøre det som kan gjøres for å få fungerende heiser i denne høye blokka – spesielt fordi vi kan risikere veldig mange syke mennesker her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s