Sikre rømningsveier og «vannveier»

På dugnaden rydda vi alle tørrboder og brannbalkonger for rusk og rask. Det gjør vi på hver dugnad – og det trengs. Allerede nå – en uke senere er det kommet nye gjenstander.

At tørrbodene er ryddige er viktig for å sikre lett tilgang til vann ved brann. Tomme brannbalkonger er viktig for at vi skal kunne rømme ved brann.

For vår egen sikkerhet må alle bidra til å holde korridorene, brannbalkongene, trappeløpene og tørrommene (kottene i korridorene) tomme for søppel og gjenstander. Og tilgangen til disse stedene kan ikke låses eller forhindres på annen måte.

Spesielt kritisk er det om gjensatte gjenstander bidrar til ekstra røykutvikling eller hindrer fremkomst enten for oss beboerne eller brannvesenet i mørket. Denne blokka er vanskelig nok å rømme fra uten ekstra hindringer på veien.

Observante beboere vil også se at vi har fått satt opp dørskilt på tørrommet i 15. og 19. etg. for å markere at her lagres det redningsbårer.

Eksempel på hvordan vi IKKE kan ha det på tørrommet. Dette vil hindre oss i å få tak i båre og vann – på et tidspunkt der vi ikke har tid til hinderløype. For egen og naboers sikkerhet – hold rømningsveier og «vannveier» frie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s