Styret trenger hjelp til å identifisere skadedyr

Forsikringsselskapet ønsker å identifisere hvilken type skadedyr vi har i blokken. De ønsker bilder fra oss for å avgjøre hva som skal gjøres videre. Styret ønsker derfor at beboere som har sølvkre eller skjeggkre i leiligheten om å ta bilder av de.

Send bilder på e-post til styret.fossheim@outlook.com og oppgi leilighetsnummer.

Frist 16. februar 2021.

Her er info om skadedyrene fra forsikingsselskapet:

Sølvkre og skjeggkre er ganske like utseendemessig, men biologisk sett er de ganske forskjellige. Både sølvkre og skjeggkre er nattaktive insekter som skyr lyset. Lyset vil derfor påvirke når og hvor man ser insektene. Erfaringsmessig oppdager man først dyrene når man skrur på lyset om morgenen.

Sølvkre
Sølvkre gjør ingen skade og er ikke farlige. De biter ikke, de utgjør ingen helsefare og de kan ikke ødelegge bygningen. 

Sølvkre er avhengige av høy luftfuktighet for å overleve og få nytt avkom. Ved å senke luftfuktigheten vil de normalt forsvinne av seg selv. Dette kan eksempelvis gjøres ved å øke temperaturen og forbedre ventilasjonen. Det anbefales å støvsuge i en periode fremfor å vaske, da vasking kan tilføre fuktighet. Eventuelle fuktskader må utbedres dersom dette avdekkes, og kilder til fuktighet fjernes. Det anbefales å rense sluk på baderom regelmessig, for eksempel med klor. 

Skjeggkre:
Dette kreet er den skjeggete storebroren, men heldigvis er heller ikke de farlige, og gjør ikke skade i vanlige bolighus. De kan likevel oppleves som ekle og ubehagelige og de kan være spredt over store områder i boligen. I motsetning til sølvkre er disse ikke like avhengige av fukt, og kan derfor spres i hele bygningsmassen. Det er få tiltak man kan gjøre mot skjeggkre selv. Viktigste tiltak vil være regelmessig renhold (fjerne matkilder), og være forsiktig med å ta inn pappesker som kan være infiserte. Siste forskning viser at bekjempelse med bruk av forgiftet åte er den mest effektive behandlingsmetoden (krever profesjonell utførelse).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s