Infoskriv til beboere i Fossheim borettslag

Introduksjon

VBM Byggfornyelse AS (VBM) har fått tildelt rollen som totalentreprenør for rehabiliteringsprosjektet i Thorvald Meyers Gate 5, og i forbindelse med dette ønsker vi herved velkommen til prosjekt! VBM er en mellomstor bedrift, som legger vekt på kvalitet og ryddighet i gjennomføring av våre prosjekter. Vi har spesialisert oss på rehabilitering av vann- og avløpsrør med tilhørende våtrom, og har gjennom de siste årene pusset opp over 1000 bad.

Prosjektets hensikt

Målet med dette prosjektet er å rehabilitere vann- og avløpsrør i bygget. Grunnen til at rørføringer i eldre bygg skiftes ut, er ofte sammensatt av ulike faktorer: Det kan være korrosjon i gamle rør, økt frekvens på kostbare vannskader, forsikringsselskap som nekter å forsikre bygget, eller et generelt behov for en teknisk oppgradering av bygningsmassen. Et av hovedmålene for prosjektet er å oppgradere rørnettet til dagens standarder. Dette innebærer ikke bare ivaretakelse av forskrifter med tanke på vann- og fuktsikkerhet, men også kvalitets- og miljøkrav.

Prosjektets gjennomføring

Oppstart for prosjektet er satt til 16. August 2021. Før dette vil det allerede forekomme en del aktivitet som tilrigging, rehabilitering av noen fellesarealer, så det må regnes med byggeaktivitet i borettslaget allerede før sommerferien. I løpet av prosjektets gjennomføring vil det være klart mest støy mandager og tirsdager, og dette sprer seg særlig godt til direkte tilstøtende seksjoner. Beboerpermen vil inneholde nøyaktig informasjon om tidslinjer for hver seksjon. Prosjektet legges opp til å vare i 4 uker per seksjon, hvor de to første ukene regnes som de mest intensive. I perioden vil det ikke være tilgang på vann og avløp på badet. Det settes opp toalett- og dusjfasiliteter, kjøkkenet kobles planmessig på igjen etter 2 ukers arbeid. Før denne perioden vil det ha blitt gjennomført et såkalt tilvalgsmøte med hver seksjonseier for å ivareta ønsker/forventninger, og for å planlegge hvordan det nye badet skal utformes. Disse møtene avholdes etter førbefaringene, med oppstart i mai 2021.

Konsekvenser

Som konsekvens av rehabiliteringen vil også bad i seksjonene måtte rives og bygges opp på nytt. Dette innebærer at beboere av borettslaget må belage seg på en lengre tid med støybelastning, både i egen seksjon og i oppganger. Noe av parkeringsarealet vil også måtte brukes til riggområde.

Informasjonskanaler

Det avholdes et beboermøte (plattform eller metode for gjennomføring er foreløpig uavklart) før sommeren. Under eller før dette møtet vil det deles ut en «beboerperm», med detaljert informasjon om blant annet viktige datoer/tidspunkter. Det oppfordres til å vente med eventuelle spørsmål til beboermøte er avholdt og beboerperm er lest grundig.

Mvh, Erik Warich
VBM Byggfornyelse AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s