Adventsmarkering: julegrantenning på søndag kl 18.00

I år kan vi endelig ha vanlig julegrantenning igjen – og på søndag er det første søndag i advent!

Vi tenner lysene på julegrana kl 18:00 på fellesaltanen ved inngangen i 6. etg.

Kom og bli med på en kort liten seanse der vi tenner lysene og koser oss med litt godis. Er vi heldige blir det en liten musikalsk overraskelse også.

Brannsikringsrunden – oppdatering

Styret forstår det slik at noen er noen uklarheter i forbindelse med montørene som nå har en brannsikringsrunde i leilighetene, så her kommer noen presiseringer.

Dagens røykvarslere er bedre enn de som ble montert sist, og kravene er annerledes. Derfor kan det bli endringer i den enkelte leilighet fra forrige gang det var en brannsikringsrunde. Gowens sørger nå for at alle leilighetene blir oppdatert til dagens standard. Ikke alle leilighetene er likt utformet eller utstyrt – så hva som gjøres eller finnes av utstyr kan være ulikt i de forskjellige leilighetene.

Pulverapparatene blir kontrollert, og om de viser seg å være utdaterte så blir de bytta. Bytte skjer enten under kontrollen eller dere får nytt seinere – det er litt avhengig av hvordan Gowens legger opp arbeidet og leveransene. 

Dere får utlevert ett pulverapparat fra borettslaget. Og så står selvfølgelig alle fritt til å utstyre leilighetene ytteligere med flere pulverapparat, branntepper, utstyr fra hjelpemiddelsentral osv. om det er ønskelig.

Innsamling av gammelt utstyr vil også skje litt ulikt – blant annet fordi vi prøver å gjøre avfallshåndteringen billigst mulig (men selvfølgelig miljømessig korrekt). Følg med på informasjon fra styret og fra Gowens, så skal vi få løst dette etter hvert.

Les deg opp på informasjonen om brannsikkerhet på nettsiden: https://fossheimborettslag.wordpress.com/praktisk-informasjon/sikkerhet/brannsikkerhet/

Informasjon om brannsikringsrunde i høst

14.-18. november vil det bli brannsikring av leilighetene i Fossheim. Gowens A/S vil i månedsskiftet legge informasjon i postkassene deres om tidspunkt for deres leilighet. Det er viktig at dere gjør leiligheten tilgjengelig for dem.

Leilighetene fikk i 2017 en ionisk (firkantet) og en optisk (rund) brannvarsler. Begge brannvarslere skal ha langstidsbatterier, men den ene går nå ut i 2022. Det betyr at Gowens skal inn og bytte til en brannvarsler. De vil samtidlig kontrollere brannslukkerne (pulverapparatene). (Det vil bli utlevert nye der det trengs.)

Gowens skal også gjennomgå fellesarealene og se til at brannslukkere og skilting er i orden.

Beboere som må bytte tid eller har spørsmål knyttet til deres befaring skal ringe Gowens – de har telefontid hverdager fra 09-19 på nr 90619800. Andre spørsmål kan stilles til styret på styret.fossheim@outlook.com.

Container er full

Containeren er full, og den må IKKE åpnes. Da klarer dere ikke lukke den igjen. Det skal heller ikke legges noe over kanten – så legg ikke mer oppi.

Det kommer ny container fredag 14. oktober, den står gjennom helga.

Vi minner også om:

 • Containeren skal IKKE FYLLES HELT OPP. Den skal fraktes rundt i byen etterpå, og ting vil kunne fly av og skape faresituasjoner. Sett ting fint inn, så blir det plass til mest mulig.
 • Avfall skal ikke i fargetette plastsekker. Kjøp gjennomsiktige sekker om nødvendig.
 • Farlig avfall, elektronikk, maling, dekk, matavall, flytende avfall, betong, fliser, vinduer, gammelt gulvbelegg, gips og isolasjon skal IKKE i containeren.

Om noen gjør feil her vil borettslaget få faktura for dette – og vår felles bankkonto vil minske.

Har du nylig pussa opp, og har mye du skal kvitte deg med, bør du kontakte styret for å få plassert en egen isekk el.

Minner også om at gjesteparkeringen er opptatt denne uken.

Ang. dronefilming av blokka – godkjenning ikke gitt

Styret ble kontaktet i forrige uke av firmaet Aparent som ønsket å bruke blokkas fasade i en reklamefilm for DnB Ung kommende uke. Styret gav godkjenning om dette med forbehold om at vi måtte få tidspunkt for filmingen slik at vi kunne varsle våre beboere før helga. Dette kravet ble ikke oppfylt og de har dermed ikke tillatelse til å filme denne uka.

Noen har fått henvendelse om å benytte deres vindu, balkong el. og firmaet sier at styret har sagt OK til å filme blokka. Vi har ikke – og vil aldri komme til å gjøre – gi godkjenning på vegne av enkeltbeboere om at de kan bruke deres balkonger osv. Vi har også nektet å oppgi kontaktinformasjon og navn på beboere.

Høstcontaineren

Som vanlig kommer det en container sammen med dugnaden, i år er det tirsdag 11. oktober. Her kan alle i Fossheim kvitte seg med ødelagte gjenstander osv.

Det er nå ei uke igjen, og alle oppfordres til å prøve å gi bort brukbare ting på feks. finn.no eller i blokka før container-uka, slik at mest mulig kan gjenbrukes.

Vi minner også om:

 • Containeren skal IKKE FYLLES HELT OPP. Den skal fraktes rundt i byen etterpå, og ting vil kunne fly av og skape faresituasjoner. Sett ting fint inn, så blir det plass til mest mulig.
 • Avfall skal ikke i fargetette plastsekker. Kjøp gjennomsiktige sekker om nødvendig.
 • Farlig avfall, elektronikk, maling, dekk, matavall, flytende avfall, betong, fliser, vinduer, gammelt gulvbelegg, gips og isolasjon skal IKKE i containeren.

Om noen gjør feil her vil borettslaget få faktura for dette – og vår felles bankkonto vil minske.

Har du nylig pussa opp, og har mye du skal kvitte deg med, bør du kontakte styret for å få plassert en egen isekk el.

Bruk den neste uka til å rydde i bod, skuffer og skap – og finn fram maleklærne til dugnaden på tirsdag kl 17.30.

Dugnad 17:30 tirsdag den 11. oktober

Hybelen er vårt felles gjesterom, og en gjør det mulig for oss å ha overnattingsbesøk av venner og familie selv om vi bor i små leiligheter. For å øke borettslagets inntekter og bedre fellestilbudet her i Fossheim skal fellesrommet tilrettelegges for flerbruk. Ved sette inn en sovesofa er planen å supplere hybelen med å også kunne leie ut fellesrommet til overnatting når det ikke er utleid som sosialt samlingssted på bursdagene våre osv. Rommet har allerede fått et eget bad i løpet av baderomsrenovasjonen, og nå er planen å også gi fellesrommets kjøkken og hybelen et strøk med maling på dugnaden. (Første strøket på hybelen er tatt på en tidligere dugnad, og strøk to på fellesrommet er planlagt på dugnaden til våren.)

Styret håper derfor at flest mulig møter opp med maleklær på dugnaden den 11. oktober kl 17:30. Vi skal også rydde ute og inne som vi vanligvis gjør, om det er noen som ikke kan male.

Les mer om utleie i Fossheim her

Meld deg gjerne på dugnaden her: https://fb.me/e/4baSfMh7u

Brett, riv og mos papp og papir

Å øke eller sikre kapasiteten på papirdunken i Fossheim er kostbare løsninger, og vi bør prøve å klare oss med den dunken vi har. Det krever felles innsats:

 • Brett alle små esker godt sammen.
 • Riv / skjær / klipp opp større esker.
 • Tramp på eggekartonger el. så de blir godt mosa.
 • Har du mye papp ifm. oppussing osv, så lever det på gjenbruksstasjon eller bestill isekk el.
 • Dytt papp og papir godt ned og innover i dunken.
 • Ikke fyll dunken med andre ting enn papp og papir. Sjekk sortere.no om du er usikker.

Plasser aldri noe på utsiden av søppeldunkene våre – er det fullt må du prøve å stappe bedre, eller ta det med deg tilbake.

Og du – husk at Oslo er med i Returkartonglotteriet. Skriv navn og telefonnummer på kartongen, og kast dem sammen med papp- og papiravfallet. Da er du med i trekningen om 100.000 kroner.

Ber om tilbakemelding om manglende radiatorvarme og -trykk

Fredag ble radiatorvarmen slått på. Alt var tilsynelatende i orden med varme og trykk før vi tok ned varmen i vår, men det kan ha vært gjort arbeider på noen radiatorer eller rør ila sommeren som styret ikke har oversikt over.

Vi ber derfor om at manglende trykk eller varme rapporteres inn til styret på styret.fossheim@outlook.com så snart som mulig. Spesielt fint om de øverste etg. tar en ekstra sjekk – fra dere er det også fint med beskjed om alt er i orden.

Husk å legg inn informasjon om hvilken leilighet du bor i og hvilken radiatorrekke det gjelder – f.eks «soverom på vestsiden» i leilighet xxxx.

Alle som lufter radiatorene eller sjekker trykket MÅ være ytterst forsiktig så de ikke skur for langt så ventilen ryker, og sørg for å stenge godt igjen etterpå. Se hvordan her.

Styret minner også om at «Oppussing som berører inventar og installasjoner som er borettslagets ansvar skal skje etter tillatelse fra styret.» iht. husordensreglene.

Nordsiden = opp mot Sagene skole
Østsiden = mot Ringnes
Vestsiden = mot Akerselva
Sørsiden = mot sentrum