Boning av gulv i 13. og 14. etg. den 19. og 20. august.

VBM skal skure og bone skade på gulv i 14. etg. og nytt gulv i 13. etg. den 19. og 20. august.

Det er da lagt inn arbeid fra ca kl 9 – 12 hver av dagene, gulvet bør ikke gås på de første 5-6 timene etter hver runde (altså en gang etter skuring, og en gang etter boning).

Begge periodene er for å unngå fotmerker i behandlingen.

Gulvet kan ikke gås på fra kl 12 til kl. 17.30 19. og 20. august. Begge periodene er for å unngå fotmerker i behandlingen.

VBM Byggfornyelse AS v/ Erik Warich

Mobil:     +47 415 94 473

E-post:   Erik@vbmbyggfornyelse.no

(Styret skal prøve å finne ut mer detaljer om hele 13. etg. blir berørt)

_

Status ventilasjonssystem i blokka

Hei kjære beboere!

Her kommer en liten oppdatering på ventilasjonssystemet.

Etter at vi hadde ventilasjonsteknikere på besøk tidligere i sommer, så går vifteanlegget på 75% kapasitet. Det vil si 3 av 4 vifter er i full drift. Den ene viften var slitt og må ha nye deler for å fungere. Vi venter på en løsning fra leverandør. Leverandøren vi bruker ansees for å være en av de ledende på ventilasjonsanlegg. De har prøvd så godt de kan med å finne reservedeler til ventilasjonsanlegget vårt. Dessverre så viser det seg at den ene viften som er ødelagt, er så gammel at det er meget vanskelig å oppdrive deler i markedet.

Vi beklager at dette tar tid og takker for tålmodigheten!

Det er trekk i luftekanalene, men det er forståelig at det blir krevende når været blir varmt og fuktig. I mellomtiden anbefaler vi derfor beboerne om å tilrettelegge for at ventilasjon av boligen fungerer optimalt ved å sørge for god tilstrømning av luft utenfra.

Se tips på våre hjemmesider: https://fossheimborettslag.wordpress.com/2019/10/14/opptatt-av-ta-vare-helsen-sorg-for-god-ventilasjon-i-din-leilighet/

Viktig beskjed til 13. etg. – gulvreparasjon på torsdag

Torsdag 7. juli skal det repareres gulv i korridoren i 13 – etter vannskaden tidligere i vår.

Det må ikke trås på det berørte området mellom kl 9 og 16.

De innerste beboerne må komme seg inn i leilighetene sine via baktrappen i den berørte tiden (feks ved å ta heis til 14. og gå en etg. ned). Og de leilighetene som er nærmest det skadde området må belage seg på å ikke gå ut og inn av leiligheten i denne perioden.

På grunn av kostnadene ved denne reparasjonen er det veldig viktig at flytsparkel får tørke og at støpen ikke ødelegges.

Husk å rense slukene

Om du enda ikke har renset sluket på det nye badet er det absolutt på tide.

Les mer om vedlikehold av badene her:

Med dette regnværet er det også lurt å ta en ekstra runde på sluket på balkongen.

Vannavløpene på balkongene er ikke gjennomgående. Det vil si at alt du heller i sluket på balkongen din ender hos naboene under. Dette er derfor ikke greit å gjøre.

Et tips for å unngå skitt fra naboene over på egen balkong, er å sette en blomsterpotte (med hull i bunnen) under avløpsrøret og legge en løs klut oppi for å fange opp skitt).

Ventilasjonssystemet

Det viser seg at ventilasjonssystemet var nede i forrige uke grunnet en feil på en av viftene. Med unntak av den ødelagte vifta er de oppe å går igjen. Vi håper å få den siste igang så snart den nye delen er på plass (kanskje allerede i dag).

Styret ber også alle holde seg oppdatert på hvordan man kan sikre best mulig ventilasjon i blokka: Les om ventilasjon i Fossheim her

Utestående fra vann- og avløpsprosjektet? Sjekk SPAM-filter

Venter du på tilbakemelding fra VBM? Sjekk SPAM-filteret på e-posten din.

Det er utfordringer med at noen e-post fra Erik blir stoppa av SPAM-filter.

Alle som har noe utestående fra vann- og avløpsprosjektet skal nå ha fått tilbakemelding fra Erik. Har du ikke fått dette, så sjekk SPAM-filteret. Finner du ikke noe der heller, så send en e-post til Erik og Hans Morten. Det er viktig at vi nå får fanget opp smått og stort og tatt det mens vi har de ulike håndverkergruppene på bygget igjen.

Erik Warich (VBM) OG Hans Morten Aagnes (OBOS Prosjekt)

erik@vbmbyggfornyelse.no

hans.morten.aagnes@obos.no

Restsaker i vann- og avløpsprosjektet

De siste gjenstående sakene i vann- og avløpsprosjektet skal nå ferdigstilles de neste 14 dagene.

Dersom noen har saker som ikke er registrert gjennom spørreundersøkelsen eller kontakt med OBOS Prosjekt dere melde dette inn umiddelbart. (Husk leilighetsnummer i emnefeltet.)

Styret oppfordrer også alle til å få hjelp av en nabo el. om det er vanskelig å være hjemme for låsskifte.

Send e-post til

Erik Warich (VBM) OG Hans Morten Aagnes (OBOS Prosjekt)

erik@vbmbyggfornyelse.no

hans.morten.aagnes@obos.no

Varsling om stengning av varmtvann

Det er oppdaget lekkasje i teknisk rom. Et nanometer og ventil må byttes. Arbeidet vil bli utført fra kl. 12:30 til kl. 13:30. Dette vil føre til at varmtvannet til blokken må stenges i perioden. Det er mulig arbeidet vil avsluttet godt før estimert sluttidspunkt.

Varsel om støy, stengt vaskeri og arbeider i bodområder

OPPDATERING ONSDAG 08.06: Vann er koblet på igjen i hybel og vaskeri.

Tirsdag 7. juni til fredag 10. juni blir det arbeider på gjenstående rør, i hovedsak i 2. etg.

Det kan bli noe støy mens det foregår, og mye støy tirsdag 7. mens det rives.

Vaskeriet må stenges i perioden, og vann- og avløp på hybel berøres.

De med berørte boder (2.etg) og parkeringsplasser vil få informasjon fra VBM.

Bod 1001, 407, 901, 904 må tømmes, 902, 903, 905, 906, 909, 1003, 908, 1004, 1002, 907, 1006, 1401 og 1005 bør tildekkes,

Ved spørsmål, kontakt

Erik Warich
erik@vbmbyggfornyelse.no
415 94 473

Thomas Molid
973 32 223
Thomas.molid@vbmbyggfornyelse.no

Sett gjerne styret på kopi på all korrespondanse nå – ettersom vi er helt på slutten av prosjektet.

Fine, trygge omgivelser og godt naboskap

Det går mot roligere og ryddigere tider her i blokka, både som et resultat av at vann- og avløpsprosjektet nærmer seg slutt og fordi vi rydda og gjorde det fint på dugnaden.

Det har vært en lang periode med «unntakstilstand» både pga heisskifte og vann- og avløpsprosjektet, så vi kan ha glemt noen av de tingene som er viktige for å holde fine, trygge omgivelser og godt naboskap i blokka. Styret vil derfor minne om følgende:

  • Vannavløpene på balkongene er ikke gjennomgående. Det vil si at alt du heller i sluket på balkongen din ender hos naboene under. Dette er derfor ikke greit å gjøre. Et tips for å unngå skitt fra naboene over på egen balkong, er å sette en blomsterpotte (med hull i bunnen) under avløpsrøret og legge en løs klut oppi for å fange opp skitt).
  • Sneiper kan ikke kastes ut fra balkongene, de kan da ende opp hos naboen, eller skape brannfare.
  • Blomsterkasser og -potter skal være på innsiden av balkongen, for å forhindre at disse kan falle ned og skade noen.
  • Søppel og gjenstander skal ikke gjensettes i korridorer eller fellesarealer, da disse kan være til hinder ved brann – eller gi næring til flammer.
  • Kullgriller er ikke lov i Fossheim, og det skal være ro mellom kl. 23.00 til kl. 07.00.

Styret oppfordrer alle til å bruke nettsidene for å holde seg oppdaterte, og kontakte styret på e-post om de opplever utfordringer eller har spørsmål.