Varsel om lørdagsarbeid 18.09.21

Montering av den utvendige heisen møtte uforutsette utfordringer denne uken, og montørene må utføre noen arbeider på lørdag.

VBM beklager ulempene, og tilstreber å begrense de støyende aktivitetene mest mulig.

Inngangen i 6. vil også være tidvis stengt mens de jobber.

Kald radiator? Prøv å lufte den

 

2017-09-17 - Radiatornøkkel

Sentralvarmen ble skrudd på 15. september og justeringer på anlegget kan forekomme de neste dagene. Opplever du at radiatoren er kald, så kan det hjelpe å lufte den. Når vi lufter radiatorene, øker trykket og sirkulasjonen, noe som gjør det lettere å justere temperaturen. Oppvarmingen blir også mer effektiv. Ved å fjerne luftlommene i vannet, unngår vi også rust i systemet, noe som kan bli kostbart over tid.

Du lufter radiatorene dine med en standard luftenøkkel. Hvis du ikke har en, kan du enten låne av naboen eller kjøpe på nærmeste jernvarehandel. Hold en beholder under luftekranen, skru til vannet begynner å renne. La det renne til det kommer en jevn, uavbrutt stråle. Skru hardt igjen og du er ferdig.

Se videon over som viser hvordan du lufter radiatorene.

NB! Vær forsiktig da vannet er varmt og det er fare for å brenne seg.

Det er meget viktig at du skrur godt igjen etter lufting, samt sjekker om det er lekkasje eller fortetning i både ventil og rør. 

Oppvarming av varmtvann, som går til både forbruk og sentralvarme,  koster ca. 120 000 kroner i måneden. Vi oppfordrer derfor alle til å ikke bruke unødvendig mye varmtvann. I tillegg til å ikke la vannet renne unødvendig, handler det også om å ikke «fyre for kråkene». Det er enkelt å regulere temperaturen på radiatorene etter behov, for eksempel på natta eller når man reiser bort.

Les mer om sentralvarme og få tips til smart bruk av varmtvann her.

Container til bruk for beboerne 22.-27. september

Vi har nå fått avklaring på at vi får plass til en høst-container i blokka neste uke 22. – 27. september. Her kan beboerne benytte anledningen til å tømme boder osv. for rask og rusk. (Merk: den kan bli full før den 27.).

Den blir plassert på parkeringsplassen ved 1. etg. på elvesiden.

Det kommer en container for blandet avfall og beholder for el-avfall.

Viktig informasjon:

Dette kan ikke kastes (det bli i såfall økte kostnader som går ut over oss alle):

  • Avfall i fargetette avfallsekker (de være gjennomsiktige).
  • Farlig avfall som maling, batterier og impregnert tremateriale.
  • Gulvbelegg (som inneholder ftalater) dekk, fliser, betong, gips, eldre vinduer og isolasjon.
  • Matavfall og flytende avfall.
  • Forurensende masser.

Har dere behov for å kaste slikt avfall må dere for eksempel benytte kommunens gjenbruksstasjoner https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/alle-gjenbruksstasjoner/#gref

El-avfall (ting som går på batteri eller strøm) kan kun kastes i beholder for el-avfall).

Styret minner også om at containere som står på tomta i forbindelse med vann- og avløpsprosjektet ikke kan benyttes av beboerne. Her er det nøye sortering i forbindelse med renoveringen.

Pga. alt som skjer i blokka og på uteområdene i høst har styret valgt å ikke gjennomføre en dugnad i høst – men vi oppfordrer alle til å si i fra om det er noe konkret dere vet om som bør kastes mens containerne er her. Styret kan kontaktes på styret.fossheim@outlook.com.

PS: Vi oppfordrer også til gjenbruk ved å prøve å gi bort/selge brukt utstyr på feks. finn.no eller til andre i blokka før det ev. kastes. (Vær obs på at det ikke er lov å gjensette gjenstander i inngangspartiene.)

Beboermøte 3 den 22. september kl 18.00

Det tredje beboermøtet om vann- og avløpsrenovasjonen gjennomføres den 22. september. Møtet er digitalt.

Møtet er i utgangspunktet for -07, -03, -04 og -08-rekkene i høyblokka (om de ikke har vært innkalt til møte tidligere). Andre som har behov for oppfrisking eller som har gått glipp av tidligere møter kan også delta – send i såfall en henvendelse til erik@vbmbyggfornyelse.no om du ønsker invitasjon.

01- 02 og -09-rekkene i høyblokka vil få innkalling til et fjerde (og siste) møte når det nærmer seg deres tur.

Benytt inngang i 5. denne uka

Denne uken, t.o.m. torsdag (om alt går som planlagt) vil det være stilasbygging ved inngangen i 6. etg. Benytt derfor sykkelinngangen i 5. etg – mellom garasjeportene på Ringnes-siden.

Skal du ut av blokka går du bare en halv etg. ned fra 6. etg (eller opp fra 5.) via hovedtrappa og følg skilting mot utgang.

Oppstart i høyblokka

Vi går mot oppstart av vann- og avløpsrenovasjon også i høyblokka. I den forbindelse har VBM nå startet på tørrommene (bøttekottene) som er i hver korridor.

Det skal også settes opp en byggheis på nordre vegg – for å frakte materiale inn og ut av korridorene. I den forbindelse kommer det et stilas.

Deler av riggen som nå står på parkeringsplassen ved elva skal også flyttes over på Ringnes-siden.

Mer informasjon henger på tavlene i 1 . og 6.

Flytte sykler utenfor 6. etg.

Sykler som er parkert utendørs ved inngangen i 6. etg. må fjernes innen torsdag 9. sept.

Syklene kan plasseres i de innendørs sykkelrommene i 5. etg.

Det skal bygges en byggheis der syklene står i dag.

Har du utfordringer med å få fjernet din sykkel innen den tid, så be en nabo om hjelp eller kontakt VBM.

Red: Finner du ikke igjen sykkelen din, så send styret en e-post, så skal vi vise deg hvor den ble satt da vaktmester fjernet den.

To nye fellesbad

To nye toalett og dusjer står klar for bruk i fellesområdene.

I forbindelse med at rørene måtte byttes i bøttekott og det gamle gjestetoalettet er det lagd to nye fellesbad inne i blokka. De ligger til høyre for trappeløpet i 3. og 4. etg.

Badene skal gjøre det enklere for dem som har utfordringer med trappene ut til de midlertidige badene på parkeringsplassen i byggeperioden. Og det vil være et alternativ for å slippe å gå helt ut på do på natta når kulda kommer. Døra til toalett/dusj i 4. etg. er litt bredere – om noen feks. trenger å ta med en rullator inn.

Disse to badene skal også avlaste de midlertidige badene ute og fungere som toalett for utleieenhetene gjestehybel og fellesrom.

Som med toalett/dusj-brakka utenfor inngangen i 1. er det viktig at man rydder etter seg og sier i fra om det er noe som ikke er som det skal være.

Når vekkes radiatorene til live igjen?

Vi kan vel si at sommeren er over og noen har nok kjent at temperaturen ute begynner å synke. Er det kaldt ute, så blir det kaldere inne også og du lurer kanskje på når varmen settes på?

Radiatorvarmen vil settes på senest 15. september. Styret vil i dagene fremover vurdere værforholdene og sette på varmen tidligere om situasjonen skulle kreve det.

Når varmen settes på er det viktig å sjekke radiatorene i leligheten din for lekkasje, spesielt rundt skrukraner og røroverganger. Det vil også komme instruks på hvordan du skal lufte radiatoren din om du skulle ha behov for det.

RABATT PÅ FLYTTEESKER

Mange trenger flytteesker nå for å rydde unna på bad, gang, kjøkken og bod.

På City Self-Storage Torshov (Sandakerveien 12 rett oppi gata) får vi 30 prosent rabatt på flytteesker (en pakke på 10 esker vil koste 242 kr i stedet for 345).

Vi får også 10 prosent rabatt på anna flyttemateriell.

Si du kommer fra Fossheim.

https://cityselfstorage.no/minilager/oslo/torshov/

Styret minner om at kassen (eller noe anna) IKKE kan kastes i VBMs containere når dere er ferdige med dem.